Zuidplas-Sport: Tweede achtervolgende nederlaag voor VV Nieuwerkerk

Slechts een schamel punt en opnieuw een matig optreden van de formatie van trainer Michel van Noort. Zie hier de slechte start van de competitie, waar vooral de schaarste aan doelpunten opvalt en de ploeg tot nu toe geen schim is van die van vorig seizoen. Het tij zal snel moeten keren, anders dreigt het een totaal mislukt seizoen te worden.

Met de terugkeer van Rens Blok was er in ieder geval een meevaller voor trainer Michel van Noort, ofschoon de vleugelverdediger wel gezien zijn weinige trainingsarbeid na zijn blessure vanaf de bank moest beginnen. De andere geblesseerden, onder wie doelman Kevin de Geus, Vince van Dongen, Kevin Kamerbeek en Bart Meeske, waren niet inzetbaar. Stefan van Diest toert nog altijd door Azië.

Het was nog maar enkele maanden geleden dat beide ploegen elkaar ook troffen. Toen was de inzet de tweede ronde van de nacompetitie voor een plaats in de eerste klasse. Vandaag een geheel ander uitgangspunt. Het was de vraag of een van de ploegen in staat was de eerste overwinning van de competitie  binnen te slepen. De thuisploeg slaagde tenslotte hierin en liet Nieuwerkerk net als vorige week tegen HBSS opnieuw gedesillusioneerd achter. Was Nieuwerkerk kansloos, nee, geenszins, maar een van de handelsmerken van de laatste paar seizoenen, veelvuldig scoren, is de ploeg volledig kwijt. Zo ook vandaag, want ondanks een offensief van Berkel in de eerste tien minuten, waarin de ploeg van trainer Michel van Noort opnieuw slordig aan een duel begon, kreeg het voldoende mogelijkheden voor het rustsignaal tot scoren te komen. Goed keeperswerk van de Berkelse doelman en weinig slagvaardigheid van de Nieuwerkerkse aanvallers lagen eraan ten grondslag dat een zestal riante mogelijkheden niets opleverde. Aan de andere kant kreeg de thuisploeg ook de mogelijkheden, want in de omschakeling hadden de Berkelse aanvallers vaak ook de ruimte, maar ook zij hadden het vizier niet op scherp. Het was daardoor een open duel en het was wachten wie de eerste treffer op het bord zou zetten. Dat werd dus de thuisploeg op slag van rust, toen een lange bal van achteruit over de Nieuwerkerkse verdediging zeilde en Shane van den Engel met een uiterste poging nog onheil probeerde te voorkomen. Tevergeefs, scheidsrechter Omar Moussaoui, die niet altijd consequent was in zijn beslissingen vandaag, legde de bal op de stip. Doelman Finn Koudijs koos de verkeerde hoek en even daarna gingen beide ploegen met een 1-0 voorsprong de kleedkamer in.

Na rust maakte Rens Blok zijn opwachting. Dit ging ten koste van Ivanildo Misidjan. Shane van den Engel schoof nu door naar de middenlinie en dat zorgde wel voor meer diepte in het spel dan in de eerste helft. Ondanks dat was de eerste echte kans wel voor Berkel, maar doelman Finn Koudijs was paraat. Met de komst in de 73e minuut van zowel Remco Langerveld en Bilal Ouahabi ten faveure van Gyan Mangre en Rowendey Schoop ging trainer Michel van Noort met drie verdedigers proberen alsnog de gelijkmaker te forceren. Juist in die fase sloeg de thuisploeg uit een counter toe en leek het moraal van Nieuwerkerk daarmee geknakt. Met Xander Laanen in de slotfase voor Marijn Langhorst probeerde Nieuwerkerk nog wel, maar het geloof was er volledig uit.

Het wordt wonden likken komende week en de draad zien op te pakken en zorgen dat het scoren weer terugkomt in de ploeg.

Opstelling: Finn Koudijs – Shane van den Engel – Maurice Treffers – Menno Homan – Gyan Mangre (73. Bilal Ouahabi) – Marijn Langhorst (85. Xander Laanen) – Ivanildo Misidjan (46. Rens Blok) – Stefan van der Vlegel – Philippe den Hartog – Rowendey Schoop (73. Remco Langerveld) – Ayrton Verlaan.

Verslag: Paul van Leeuwen